КВИЗ ОПШТЕГ ЗНАЊА ИЗ СРПСКОГ ЈЕЗИКА МОЗГАЛИЦА

У оквиру програма угледних активности поводом обележавања јубилеја, 80 година постојања школе, у петак, 13. октобра, у свечаној сали одржан је Квиз општег знања из српског језика Мозгалица.

Квиз, који је осмишљен као међуодељењско надметање, реализовале су наставнице српског језика Јелена Јововић и Тања Ђорђевић међу ученицима одељења VI4, VI5, VIII5, VIII6. Ученици су били организовани у две екипе, мешовите по узрасту, чинили су их ученици шестог и осмог разреда. Екипе су решавале задатке који су били приказани на ППТ презентацији. Задаци су, осим познавања садржаја из српског језика, захтевали и логичко размишљање и брзину. Неки задаци су захтевали индивидуално решавање, а неки активност целе екипе.
Овакав начин обнављања и систематизације градива допао се ученицима, што показују њихови утисци по завршетку ове угледне активности. Часу су присуствовали: Биљана Лукић, школски библиотекар, Лела Петровић, професор разредне наставе, Биљана Ускоковић, професор биологије, Милош Живановић, професор верске наставе, Милан Лишанчић, професор историје.

kviz1

kviz2

kviz3

kviz4

kviz5

kviz6

kviz7

kviz8

kviz9

kviz10

kviz11

kviz12

kviz13

kviz14

kviz15

kviz16