Посета Дечјем одељењу Градске библиотеке                           
„Владислав Петковић Дис”                       20. 9. 2011.

Ја волим да читам. Имала сам одавно жељу да се учланим у градску библиотеку. Прилика ми се указала у петом разреду, на часу српског језика, када је наставница Оливера предложила да се заједно са њом учланимо. Прва сам се пријавила.

После напорног дана у школи радосно сам кренула ка рају књига, библиотеци. Окупили смо се испред Дечјег одељења и заједно ушли. Дочекале су нас љубазне библиотекарке на чијим се лицима видело да су прочитале бар половину књига које су на полицама дуж зидова.
Поздравиле су нас и укратко испричале занимљивости о библиотеци. Поделиле су нам чланске карте и предложиле да чујемо емисију из Јутарњег програма Радио Београда: Добро јутро, децо. Сазнали смо да се сваког јутра у седам, осим недељом, на таласима радија могу чути лепе приче за буђење. Слушали смо радио-драму „Шеснаест Ана” која нам је својом духовитошћу дочарала лепоту књига и њиховог садржаја.
Када су окупљени ученици почели да се разилазе, пришла сам библиотекаркама и замолила их да ми предложе књигу за читање. Понудиле су ми књигу која на први поглед изгледа као сликовница па сам се мало разочарала. Убрзо сам схватила да сам се преварила. „Теа систерке у опасности” Теjе Стилтон представља изузетну књигу коју топло препоручујем. Свима који се до сада нису учланили у библиотеку поручујем: „Пожурите, нећете погрешити!”

Милица Јековић, V/1