Сајам омладинских организација
у Градском парку,
     24.9.2011.

Културне манифестације су у данашње време све слабије посећене. Ове године, и то по први пут у нашем граду, у Градском парку, 24. септембра организовано је представљање и промоција омладинских организацијa Чачка.Сајам је имао за циљ информисање и подстицање младих да искористе могућности које им могу помоћи да лакше реше своје проблеме, реализују идеје и активно се укључе у друштвени живот. Пројекат је подржало Министарсво омладине и спорта.

Нисмо присуствовали ниједном оваквом скупу раније. С нестрпљењем смо ишчекивали суботње поподне. Парк је био препун младих. Штандове су изложили најмлађи представници Еко-кампа, једног планинарског друштва, Црвеног крста и многи други. Међу волонтерима Црвеног крста препознали смо неке ученике наше школе. Поносни смо били када су извели кратку представу, поучну и свима занимљиву.Удружење планинара изложило је фотографије и репортаже са посећених места. Све заинтересоване су детаљно информисали о учлањену и могућностима које њихово удружење пружа. Поклонили су нам карту са обележеним местима која намеравају да посете и показали мноштво фотографија са заједничких дружења. Интересантни су били и представници Еко-кампа, нарочито њихови предлози за вођење здравог живота. Сви посетиоци Сајма добили су мајице са слоганом Млади су закон. У вечерњим сатима забављали смо се уз свирку локалних бендова.
Колико је младих посетило ову манифестацију нисмо успели да забележимо, али смо уочили да се много њих потписало на изложеним паноима. Верујемо да је ово почетак борбе против незаинтересованости која влада код већине наших вршњака.

Ученици VII/1
Крстина Петровић
Анђела Бошковић
Димитрије Жиковић

Picture 018

Picture 019

Picture 022

Picture 024

Picture 025

Picture 032

Picture 033

Picture 034

Picture 037

Picture 038

Picture 040

Picture 051

Picture 052

Picture 055

Picture 056

Picture 060