У друштву полицајца

Када одрастем, волела бих да радим у полицији. Највише ме привлачи посао инспектора. Зато сам се веома обрадовала када нам је наставница саопштила да ће нам тај дан један час одржати полицајац.

Узбуђено сам отишла и стала испред учионице у којој је требало да се одржи час. Чим сам ушла у учионицу, полетела сам ка првој клупи и заузела најлепше место. Када је полицајац ушао, помислила сам: „Сјајно, ево мог будућег колеге!“ То ме је насмејало. Нестрпљиво сам чекала да час почне. Након што се представио, полицајац нам је показивао слике униформи. Било ми је жао што нису биле сасвим јасне па нисам успела да им видим детаље. Дуго је говорио о нашој безбедности. Успут, спомињао је неке догађаје који су му се недавно догодили. Било је забавно. Време је брзо прошло. Хтела сам да му поставим много питања. Таман кад сам подигла руку, звонило је за крај часа и спасло полицајца од једне мале радознале напасти.
Тај час је био забаван, за памћење. Надам се да ће ме, када се будем запослила у полицијској служби, овај полицајац препознати.

Милица Мањак, V/4

„Полицијски час“ у школи

Често у нашој школи гостују људи различитих професија. Протекле недеље наш гост је био полицајац који нас је упознао са неким основним правилима понашања у школи и ван ње. Причао нам је и о насиљу у школи и ван ње, насиљу у породици, безбедности...
Од њега смо сазнали да у школу треба да дође школски полицајац који ће свакодневно мотрити на нас. Рекао нам је да никако не смемо неког да повредимо јер то може оставити трајне последице. Упознао нас је са свим врстама полицијске униформе. И он је дошао у једном од тих необичних одела. Убрзо потом, показивао нам је и полицијску опрему: пиштољ, пендрек, лисице, шлем направљен од посебног материјала... Дуго смо разговарали о најтежим облицима насиља, а спомињали смо и саобраћајне полицајце и како се у саобраћају треба понашати.
Током овог „полицијског часа“, како смо га у шали назвали, научио сам доста и пожелео да кад одрастем, постанем један од ових храбрих и одважних људи.

Лазар Јовичић, V/4

IMG 1935