Угледне активности поводом Светосавске недеље

Поводом Светосавске недеље одржани су часови у два одељења седмог разреда на којима су ученици представили прилоге о животу и делу Светог Саве, које су сами одабрали.

Ученици VIIи VII3 говорили су о лепоти и значају задужбина које су оставили Свети Симеон и Свети Сава, упоредивши их са лепотом раскошних европских дворова који нису били намењени народу, него владарима.

Немањићке задужбине вековима представљају духовна упоришта српског народа. Било је одабраних стихова и народних предања који су део домаће лектире за седми разред.

br1OSS

br2OSS

br3OSS

br4OSS

Светосавска недеља облежена је у одељењима VIIIи VIIIтемама које се односе на улогу и значај Стефана Немање и његовог сина Светог Саве.

На једном часу обновљена су знања о постанку словенске писмености, са нагласком на развоју српскословенског језика, књижевности и културе уопште у доба Немањића. Други је час био посвећен предањима о Светом Сави која су представљала књижевни предложак за зависне реченице. Поред утврђивања врста зависних реченица, тумачене су поруке народних прича и дух светосавља које су очувале кроз векове.

DRUGI br 1OSS

DRUGI br2OSS

DRUGI br3OSS

DRUGI br4OSS

DRUGI br5OSS

DRUGI br6OSS

DRUGI br7OSS

DRUGI br8OSS

DRUGI br9OSS

DRUGI br10OSS

DRUGI br11OSS