Обележили смо Дечју недељу под слоганом
Шта детету треба да расте до неба!
?

Традиција обележавања Дечје недеље веома је дуга у свету и код нас, а организује се на иницијативу Пријатеља деце Србије. Циљ манифестације јесте да деца буду у средишту друштвених настојања да остваре право да буду срећна, заштићена и да живе у здравом и сигурном окружењу у којем могу остварити максимум својих потенцијала.

Decija nedelja GLAVNA UVODNA

Сваке године се у ОШ „Милица Павловић” Чачак низом активности обележава Дечја недеља. Ученици старијих разреда претежно се баве промоцијом и заштитом дечјих права бавећи се најактуелнијим темама, док ученици млађих разреда имају прилику за пуно учешће у друштвеном животу спрам својих интересовања и могућности. Реализују се посете установама културе, излети, спортска надметања, ученици учествују на ликовним и литерарним конкурсима и сл.

Decija nedelja UVODNA 1

Decija nedelja 1   Decija nedelja  2

Дечја недеља 2022 под слоганом Шта детету треба да расте до неба!? одржана је од 3. до 9. октобра ове године. Два одељења првог разреда прошетала су до Мораве и Градског парка, дружили су се и на Градском тргу, а једно одељење првака примио је гостољубиви и дарежљиви домаћин у Издавачкој кући „Пчелица”. Радознали прваци закључили су да детету да полети до неба треба… сигурно нека топла и поучна прича.

Decija nedelja UVODNA 2

Decija nedelja 3   Decija nedelja  4
Decija nedelja 5   Decija nedelja 6
Decija nedelja 7   Decija nedelja 8

Ученици трећег разреда ишли у шетњу до спортских терена „Младост” и време провели у различитим спортским активностима са својим вршњацима.

Decija nedelja UVODNA 3

Decija nedelja 9   Decija nedelja 10
Decija nedelja 11   Decija nedelja 12
Decija nedelja 13   Decija nedelja 14