Планета Земља ти каже хвала

Акција прикупљања чепова ради рециклаже трајала је од октобра 2015. до априла 2016. године. Главни мотив нам је образовање ученика и стицање добрих навика деце приликом одлагања отпада.

Опширније...

Обележавање Дана биодиверзитета

Дана 22. маја 2016. године у Основној школи „Милица Павловић” обележен је Дан биодиверзитета. Организована је радионица на којој су ученици правили хранилице за птице од материјала који се може рециклирати, као што су пластичне флаше, старе саксије, оловке...

Опширније...

Акција сакупљања чврстог отпада

У недељу, 10. 4. 2016. године, ученици ОШ „Милица Павловић” организовали су акцију сакупљања чврстог отпада у околини своје школе и на Алваџиници. У сакупљању су учествовали Ученици од петог до осмог разреда, а са њима биле су Маријана Марковић, проф, биологије и Бранкица Симић, еколог из ЈКП „Комуналац”.

Опширније...

Рециклирај

У среду 27. априла, библиотекар школе Биљана Лукић и Лела Симеуновић, професор техничког и информатичког образовања, организовале су гледање промотивно-едукативних филмова из области очувања животне средине и предавање о рециклажи за ученике другог, трећег и четвртог разреда у Cвечаној сали школе.

Опширније...

Обележавање Светског дана вода

Поводом обележавања Светског дана вода, 22. марта 2016. године, у Свечаној сали Основне школе „Милица Павловић” одржана је презентација посвећена заштити и очувању воде у природи и њеном рационалном коришћењу. Презентацију је направила и презентовала ученица осмог разреда Тијана Ивановић. Кроз вршњачку едукацију упознала је ученике са проблемима који се јављају у природи услед негативног утицаја човека. На овај начин допринели смо ширењу еколошке свести и поручили да сви треба да више обратимо пажњу на своју животну средину.

Опширније...