Рециклирај

У среду 27. априла, библиотекар школе Биљана Лукић и Лела Симеуновић, професор техничког и информатичког образовања, организовале су гледање промотивно-едукативних филмова из области очувања животне средине и предавање о рециклажи за ученике другог, трећег и четвртог разреда у Cвечаној сали школе.

Презентацију за ову прилику урадиле су и ученице седмог разреда Сташа Петковић, Бојана Обреновић, Лена Икодиновић и Теодора Даниловић. Предавање је ученицима било веома занимљиво и радо су учествовали у разговору на ову тему.

Ученици су пажљиво слушали и на крају практично учили како да одлажу смеће. Подељени су им и одштампани савети за уштеду енергије које ће понети кући и поделити са својим укућанима.

Била је ово једна од многих еколошких активности које смо реализовали уз добру сарадњу са учитељима јер сматрамо да је млађи школски узраст најпогоднији за еколошко васпитање. Планирамо да усталимо овакав начин развијања еколошке свести кроз презентацију филмова и вршњачку едукацију, што је деци најприхватљивије.

E7

E8