Планета Земља ти каже хвала

Акција прикупљања чепова ради рециклаже трајала је од октобра 2015. до априла 2016. године. Главни мотив нам је образовање ученика и стицање добрих навика деце приликом одлагања отпада.

 

У акцији прикупљања учестовале су три школе са територије Чачка: ОШ „Милица Павловић”, ОШ „Вук Караџић” и Школа за основно и средње образовање „1. новембар”. Акција је почела на иницијативу школског библиотекара након одржане угледне активности о одрживом развоју, а по угледу на акцију „Чеп за хендикеп” коју смо спровели прошле године у сарадњи са „Друштвом параплегичара и квадриплегичара” из Зрењанина.

Координатори активности били су Биљана Лукић, школски библиотекар из ОШ „Милица Павловић” и професор енглеског језика Сандра Словић из школе „1. новембар”. Током акције договорили смо се да новац добијен од откупљивача дамо ученицима са посебним потребама из школе „1. новембар”, тако да је сама акција добила осим еколошког и хуманитарни карактер.

Прикупљено је 135 кг чепова и договорили смо да акција постане трајна у циљу развијања добрих навика одлагања отпада. Добили смо и захвалницу од ученика и колектива школе „1. новембар”.