Чачак, Србија
Понедељак - Петак 7:30-19:30

Школа данас

Данас је Основна школа „Милица Павловић” Чачак велика и модерна школа која наставља путевима успеха претходних генерација. То је највећа школа у чачанској општини.

Изградња новог дела школе завршена је 2004. године. Тада је урађено: дванаест учионица, сала за свечаности, нова библиотека и наставничка канцеларија; преуређени су кабинети за старије разреде, а наредне године, Тим за школско развојно планирање довршио је пројекат уређења Свечане сале, где се данас организују различите активности: одељењске и школске приредбе, пробе хора и драмске секције, позоришне и биоскопске представе, изложбе, семинари, презентације, трибине…. Наша школа једна је од ретких која има овако леп, комфоран и функционално прилагођен простор у ком се обележава Савиндан, Дан школе и Нова година, организују Новогодишњи базар, Ускршњи вашар и хуманитарне акције, обележавају значајни датуми, дочекује нова генерација првака… Она служи на радост, креативност и марљивост свима у нашој школи.

У 2007. инсталиран је видео-надзор у објектима школе и школском дворишту, чиме је повећана безбедност ученика. Исте године извршена је реконструкција школске кухиње по којој је школа данас препознатљива у граду. Преко 80% наших ученика користи њене услуге. У 2008. години формиран је и опремљен још један кабинет за информатику, са најсавременијим наставним средствима. Такође, на најстаријој школској згради, извршена је замена столарије, извршена реконструкција фасаде и замена олука, чиме су знатно побољшани услови живота и рада ученика и запослених. Крајем 2008. године ученицима је омогућен и продужени боравак школи. Током 2009. године наставили смо са унапређивањем материјално-техничких услова и набавком нових наставник средстава. Уз велику помоћ локалне самоуправе и јавних предузећа, изузетан допринос на реализацији планираних радова дали су родитељи ученика и пријатељи школе. У августу 2009. школа је добила нову ограду, а извршена је и нивелација дела дворишта.

Школа „Милица Павловић” Чачак једна је од ретких школа у региону која се може похвалити најсавременијом опремом која се користи у настави – поред компјутера и пројектора којим су опремљене готово све учионице, школа поседује и интерактивне табле најновије генерације чији софтверски програми омогућавају наставнику да самостално креира или постојеће садржаје модификује и прилагођава потребама ученика. Овакав вид наставе значајно олакшава процес учења и усвајања нових садржаја, а ученици га са задовољством прихватају.